Sint Catharinakerkhof Eindhoven

begraven

Het begraven van doden is van alle tijden en culturen. In het centrum van Eindhoven is het Sint Catharinakerkhof een baken van troost, liefde en eerbied. Een sfeervolle oase van rust.

urnen

Ook na een crematie is het mogelijk om op het Sint Catharinakerkhof in Eindhoven de laatste rustplaats te vinden.

aula

De bij de entree van de begraafplaats gelegen aula is geschikt voor afscheidsdiensten, ontvangstruimte en condoleancegelegenheid.

administratie

Algemene informatie over stichting Sint Catharinakerkhof, reglementen en administratieve zaken.
Het in het centrum van Eindhoven gelegen Sint Catharinakerkhof is een oase van rust. Een plek waar troost, respect en bezinning samensmelten tot een waardig geheel. Stilte en schoonheid in een parkachtige omgeving. Een laatste rustplaats met eerbied voor de overledenen.

Het Sint Catharinakerkhof in Eindhoven is geen parochieel kerkhof. Dit betekent dat ook mensen van buiten de oorspronkelijke parochie en de stad Eindhoven een laatste rustplaats kunnen vinden op deze begraafplaats. Ook overledenen van andere gezindten kunnen in principe op het kerkhof worden begraven. In totaal telt het Sint Catharinakerkhof 1600 begraafplaatsen. Omdat niet alle plekken zijn bezet, is er voldoende ruimte voor nieuwe graven.

Het rijke verleden van de parochie en de stad Eindhoven is voel- en zichtbaar als u langs de bestaande graven op het kerkhof wandelt. Het Sint Catharinakerkhof is zowel een rijks- als een gemeentemonument. Sinds 1987 valt het beheer van het kerkhof onder de verantwoordelijkheid van Stichting Sint Catharinakerkhof. ln overleg met de administratie kunnen de nabestaanden een grafplaats uitkiezen. Ook kan op voorhand een grafplaats worden gereserveerd.

Indien de overledene is gecremeerd, maar men toch het Sint Catharinakerkhof als laatste rustplaats wenst, zijn er diverse mogelijkheden. Zo zijn op de begraafplaats speciale plaatsen voor urnengraven en kunnen in het columbarium urnen worden bij gezet. Ook kunnen urnen worden bij gezet in een bestaand graf van een familielid. Eveneens is het mogelijk om de as van de overledene uit te strooien in een daarvoor bestemde buitenruimte.

Bij de entree van de begraafplaats in Eindhoven is een sfeervolle aula gelegen. De ruimte is onder meer geschikt voor afscheidsbijeenkomsten, condoleancegelegenheid en/of ontvangstruimte.